Українська кухня
Українська кухня
Українська кухня в рейтинг найздоровіших кухонь світу не потрапила, але не розповісти про неї, про її національні особливості, просто неможливо. Вона формувалася століттями і має тісний зв'язок із способом життя, культурою та традиціями українського народу. По праву ця кухня вважається найбагатшою серед кухонь слов'янських народів, так як відома широким розмаїттям страв.
Як готують по-українськи

Традиції української кухні

М'ясо та овочі
В Україні найбільш поширене м'ясо свинини, ніж яловичини, яка характерна для російської кухні або баранина для татарської. В Україні робочими тваринами здавна були воли. Їх м'ясо менш м'яке і смачне в порівнянні з м'ясом свиней. Крім того, яловичина вважалася менш «чистим» м'ясом, ніж свинина. Особливо смачна домашня українська ковбаса. Зберігають її давнім способом: в керамічних ємностях, заповнених розтопленим смальцем.
Улюблена картопля
Головними сільськогосподарськими культурами в Україні є: картопля, цукровий буряк, цибуля, капуста. Ці овочі є основними інгредієнти салатів і супів. Картопля отримала широке поширення в XVIII столітті. Цей овоч хоч і не став «другим хлібом», яким є в Білорусії, картопля завоювала загальну народну любов українців. Використовують її в приготуванні перших, других страв і як гарнір до м'ясних, рибних страв. Крім того, з картоплі стали виробляти крохмаль, необхідний для приготування киселю і різних солодких страв.
Масло і приправи
Крім овочів і м'яса в Україні їдять всілякі фрукти, ягоди та молочні продукти. Основним джерелом ненасичених жирів є соняшникова олія. Українці особливо люблять заправляти нею салати. З гострих приправ в ходу гірчиця, хрін, часник, цибуля, червоний і чорний перець.
Коментарі
Дописати коментар