Добова норма води

                                         Добова норма води

Коли наш організм не отримує необхідної для нього кількості води, тоді виникає оманливе відчуття голоду. Це підтверджують різноманітні дослідження в галузі медицини, дієтології зокрема.


Вода в нашому організмі виконує функцію «транспортного засобу», вона допомагає здійснювати обмін речовин і активно бере участь в процесі спалювання жирів. Важливо розуміти, що зайва вага, як і надмірна худорлявість, найчастіше пов'язані із зневодненням організму і, відповідно, порушенням обміну речовин.

Скільки потрібно випивати води на день

Для дорослої людини норма вживання води, на думку більшості медиків, коливається в межах 30-40 мл води на 1 кг маси тіла, тобто, при вазі 50 кг – це 1,5-2 л води, при вазі 75 кг – 2,5-3 л на добу.

Якщо ви хочете схуднути за допомогою води, пам'ятайте, що просте вживання добової норми води вам аж ніяк не допоможе. Попри добову кількість випитої води потрібно ще приділити увагу своєму харчуванню – потрібно харчуватися правильно. Також більше рухатись і не виснажувати організм.

Наприклад, ходіть пішки хоча б 30 хвилин в день і за 30 хвилин до виходу випивайте стакан води. Такі мірки дають хороші результати, оскільки будь-яке фізичне навантаження допомагає спалювати калорії, а вода пришвидшує цей процес.
Старайтесь дотримуватись цієї поради навіть якщо не збираєтесь худнути – це корисно, дуже швидко відчуєте легкість в організмі та отримаєте великий заряд чудового настрою.

Яку воду потрібно пити, якщо ви все таки вирішили схуднути?

В даному випадку, водою вважається тільки чиста питна вода без газів. Супи, кава, соки, солодкі газовані води – водою не вважають.
    До денної норми рідини зараховують:
  • Натуральні компоти (без цукру та меду).
  • Чай без цукру.
  • Мінеральна вода. 

Коли краще пити воду?

Краще пити воду за 20-30 хвилин до прийому їжі і через 1-1,5 години після їжі. Пити воду під час споживання їжі і відразу після шкідливо для травлення.

Як звикнути до вживання такої кількості води?

Не потрібно себе змушувати випивати відразу усі 2 чи3 літра води. Якщо організм не звик до такої кількості – не змушуйте, дайте час звикнути. Починайте поступово. Бувають такі випадки, що хочеться пити, але ви зайняті якоюсь роботою та й бажання не таке аж велике – можна потерпіти, чого робити не вартує. Зробіть так, щоб стакан води, при можливості, завжди був поруч: на робочому столі, біля ліжка, в сумці, в машині – там, де ви проводите більшу кількість часу.

Щоб схуднути, потрібно випивати денну норму води, але це лише одна з складових процесу схуднення, бо важливе також правильне харчування та фізичні навантаження. Проте, треба з чогось починати – почніть з води.

Коментарі

Популярні публікації